Verzorgingsadvies

Krab nooit aan je tattoo wanneer er korstjes opzitten, dit zorgt voor afbraak aan de kleurdichtheid van je tattoo.

In het geval van een infectie of een verkleuring van de huid rondom de tattoo, neem dan zo snel mogelijk contact op met je huisarts.
Laat de door ons aangebrachte folie 2 uur zitten. Haal dan de folie er voorzichtig af en was uw tattoo voorzichtig met een desinfecterende, neutrale hand zeep (bijvoorbeeld Dettol, of Neutral).
Wrijf de tattoo ongeveer 15 seconden in zonder washand of spons wanneer u de tattoo wast. Wanneer u wilt douchen is dit geen probleem. Vermijd direct contact met bodywash of shampoo. U kunt het wel gebruiken, maar smeer de tattoo er niet mee in.
Wrijf uw tattoo nooit droog! Droog uw tattoo altijd deppend af met een schone handdoek of keukenrol. Smeer vervolgens de tattoo in met een verzorgende zalf. Booy-ink adviseert Bephanten baby zalf.
Was uw tattoo twee keer per dag en smeer de tattoo, vijf minuten na het wassen, dun in met Bephanten baby zalf. Smeer daarnaast de tattoo ongeveer twee a drie keer per dag in met zalf Bephanten. Zorg ervoor dat u altijd schone handen heeft i.v.m. infectiegevaar.

Pak de tattoo wanneer u gaat slapen in met huishoudfolie zoals dat gedaan is bij Booy-ink. Smeer de tattoo eerst even in met een dun laagje zalf. Dit zorgt voor een betere genezing van de tattoo en houdt uw beddengoed schoon.
Verzorg uw tattoo ongeveer acht a tien dagen zoals boven beschreven is voor het beste resultaat. Wanneer de tattoo na tien dagen nog strak en droog aanvoelt wordt het aangeraden uw tattoo goed in te smeren met bodylotion naar keus.
De eerste drie weken na dat de tattoo gezet is niet zonnen onder een zonnebank of op het strand. Na de eerste drie weken minimaal factor 30 smeren om de tattoo te beschermen tijdens het zonnen.
Daarnaast niet zwemmen, baden of in de sauna gaan. Dit kan je tattoo beschadigen of tot kleurverlies lijden.

Wanneer u dit advies goed opgevolgd heeft zult u zien dat uw tattoo prachtig geheeld is. U heeft bij ons altijd vier weken kleurgarantie, blijkt dat de kleur niet geheel goed is ingebracht, kunt u bij ons binnen vier maanden een afspraak maken om dit bij te laten werken.
Zorg zo goed mogelijk voor je tatoeage. Wij zullen altijd bijwerken wanneer nodig!

Booy-ink
info@booy-ink.nl
06-37348684